annonce


Ugens profil
Administrator
Arkiv
Forside > Hesteinfo > Brevkasse > Kan ikke rense hoveHej Wendy
Hvad skal jeg gøre, når min pony, Fli, hele tiden løber af med mig. Jeg sidder ikke engang på ham. Ligeså snart jeg viser ham hovrenseren, flipper han ud. Vi har spurgt en dyrlæge, om der var noget med hoven, men det var der ikke? Hvad skal jeg gøre? Han er fin nok, når jeg endelig får ham fanget og går igang med at rense hove.
Hilsen Sophie fra Skagen

Kære Sophie
Det lyder ikke særligt sjovt. Det er godt, at I har spurgt dyrlægen om hoven eller benet fejler noget, så du ikke står der og hiver i noget, som gør ondt. Nu hvor dyrlægen har sagt ok, så må vi tro, at Fli har fået en rigtig dårlig vane. Måske har han engang haft ondt, og det husker han stadig, eller har han fundet ud af, at han kan slippe for at stå stille, hvis han river sig løs. Det kræver tid og øvelse at styre en uopdragen og måske lidt nervøs hest eller pony. Og det er vigtig at få den til at forstå, hvad den skal lære på en god måde. Hvad siger smeden? Har han problemer med at løfte Flis ben eller få ham til at stå stille? Prøv at spørge ham, om han ikke vil vise dig, hvordan du skal træne i at få Fli til at stå stille og løfte ben og rense hove. Jeg er sikker på, at han gerne vil vise dig det, for det vil også gøre hans arbejde nemmere, hvis Fli bliver mere rolig. En anden ting du kan gøre, er at gå til hesteagility eller mønstring. Der lærer du en hel masse om, hvordan du og din hest samarbejder. Når det hele virker fra jorden, vil du også have meget nemmere ved at ride ham, fordi du vil have lært at kende hans sprog og derfor kan give de rigtige signaler. Fli synes heller ikke, det er sjovt, han kan bare ikke lade være nu, fordi det er blevet en dårlig vane for ham.
Bare klø på Sophie, men få hjælp af nogle voksne som ved, hvad de laver og er uddannede til det, så skal du nok få styr på Fli.
De bedste hilsner
Wendy

 


Tip en ven   
  • Currently 2/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


annonce


”Husk mig” funktionen gemmer dit brugernavn og adgangskode på den computer du sidder ved nu.

Du skal derfor ikke bruge funktionen hvis du f.eks. sidder på skole eller biblioteket.Vil du stadig gemme adgangskoden?


Afstemning

Ingen aktive afstemninger.

Se afstemnings arkiv