annonce


Ugens profil
Administrator
Arkiv
Forside > Hesteinfo > Brevkasse > Hurtig galopHej Wendy
Da jeg skulle starte til ridnig for første gang (5 år siden), gik min hest i rigtig hurtig galop, og jeg faldte af, og jeg slog mig. Jeg rider på en hest, der er ret hurtig, så når jeg skal galopere, er jeg bange for at falde af igen. Hvad skal jeg gøre? Jeg vil meget gerne ride på den, men ikke med dette problem.
Hilsen Christine


Kære Christine
Det er ikke sjovt, når frygten for at falde af styrer ens ridning. Det kan ødelægge både den glæde, man har ved at ride og omgås heste, men det kan også gøre, at man har svært ved at blive bedre til at lære at ride. Det er derfor vigtigt, at du får stoppet din bekymring, så du ikke tænker negativt og spænder unødigt i kroppen, når du rider.


Vi kender det alle sammen. Man er bange for at falde af og slå sig, bange for hvad de andre tænker og bange for, at man måske ikke tør ride igen bagefter. Du er nødt til at programmere din hjerne til ikke at være bange på forhånd. Sæt dig ned et stille sted og luk øjnene. Tænk på, at du rider, og at hesten galoperer for hurtigt, og du netop bliver bange. Så husk, hvad din ridelærer har sagt, du skal gøre. Prøv at gøre det i fantasien og forestil dig, at det virker, og hesten nu galoperer fint og roligt. Prøv at mærke, hvor godt det føles. Sat dig ned og lav øvelsen mange gange, indtil du føler dig mere sikker, inden du sætter dig op for at galopere rigtig igen.

Det er en teknik, som mange sportsfolk bruger, inden de skal i konkurrence. Musikere som spiller klassiske koncerter, kan også finde på at spille de svære steder i musikstykkerne indenad, når de holder pause fra instrumentet.

At øve sig i fantasien hjælper til, at man bedre tror på sig selv og derfor slapper mere af, når man står overfor udfordringen i virkeligheden. Så vil kroppen prøve at reagere med løsningen i stedet for med panik. Du skal bare sørge at holde fokus på det, du har øvet. Alt bliver nemmere når man øver sig – og man behøver ikke sidde på hesten til at starte med. Prøv det og husk, mange er i perioder bange for at ride, hvis de har haft et uheld eller en dårlig oplevelse, også selv om man har redet i mange år. Så jo flere gode oplevelser man kan give sig selv, des bedre bliver man til at holde fokus på det som virker.
Held og lykke
Wendy

 


Tip en ven   
  • Currently 2/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


annonce


”Husk mig” funktionen gemmer dit brugernavn og adgangskode på den computer du sidder ved nu.

Du skal derfor ikke bruge funktionen hvis du f.eks. sidder på skole eller biblioteket.Vil du stadig gemme adgangskoden?


Afstemning

Ingen aktive afstemninger.

Se afstemnings arkiv