annonce


Ugens profil
Administrator
Arkiv
Forside > Hesteinfo > Brevkasse > Hest i formHej Wendy
Jeg skal snart til stævne, og hverken min hest eller jeg er i form. Har du idéer til, hvad jeg kan gøre for at komme i form?
2. Den hest jeg konkurrerer på, Dixie, hun er lidt drilsk for tiden + hun forstår ikke helt mine kommandoer. Jeg ved godt, det er en rytterfejl, men min ridelærer siger, de er tydeligt nok. Dixie gider heller ikke trave. Der er ingen problemer med hendes skridt og galop, men i trav går hun altid ned i skridt, selv om jeg er på forkanten af hende og bruger alle mine benmuskler på at holde hende i trav. Dog har vi også gode dage, hvor hun sætter totalt speed på, men det er heller ikke ligefrem det, som hun skal til stævnet, hvor hun skal klare sig igennem med arbejdstrav.

Det skal også lige siges, at man overhovedet ikke kan arbejde med hende med de to forskellige gangarter og tempoer, hun udviser stort talent for: Gangarter: Skridt og galop. Tempoer: Langsom og hurtig. Vi arbejder godt sammen, når vi finder rytmen, men den kommer ikke rigtig for tiden. Kan I hjælpe?
Knus Nadia

Kære Nadia
At få sin hest i form tager lang tid. Man kan ikke ride en hest eller pony den i konkurrenceform på en uge eller to, det tager tid og ofte måneder. Hvis ikke man går langsomt frem, skader man hesten i sener og muskler. Hesten skal være klar til sine opgaver både i kondi og i smidighed, hvad enten det drejer sig om dressur, spring eller terrændiscipliner. Hyggeheste kan dog sagtens være i god form og deltage i småstævner, hvis de ellers bliver motioneret regelmæssigt med grundtræning i hverdagene. En god inspiration kan være den almindelige anbefalede genoptræningsplan fra dyrlægerne, som du blandt andet kan finde på Netdyredoktors hjemmeside. Den gælder ikke kun for heste og ponyer, som har været skadet, men også som et godt bud på en træningsplan for motionsheste, som skal op i gear og sætte flere muskler på en måde, hvor både hest og rytter kan følge med uden at blive overbelastet de forkerte steder. Det kan godt være, du synes den virker lidt kedelig og kommer til at tage lang tid, men ekstragevinsten vil højst sandsynlig være, at du også får styr på traven, fordi den øgede muskelmasse og kondi, som hun får fra de gode lange skridtpassager, vil gøre det nemmere for hende at holde sig i trav, hvilket det tyder på, at hun har svært ved lige nu.
God fornøjelse
Wendy
Tip en ven   
  • Currently 2/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


annonce


”Husk mig” funktionen gemmer dit brugernavn og adgangskode på den computer du sidder ved nu.

Du skal derfor ikke bruge funktionen hvis du f.eks. sidder på skole eller biblioteket.Vil du stadig gemme adgangskoden?


Afstemning

Ingen aktive afstemninger.

Se afstemnings arkiv